Hírek
TopSolid Esettanulmány - Szerszámgyártásra „kihegyezve”
2016. szeptember 14. szerda, 21:06

Már évek óta TopSolid felhasználóként oldjuk meg a mindennapi konstrukció- és gyártástervezési kihívásokat. Most pedig partnerünk a TopSolid magyarországi forgalmazója, a CAD-CAM Solutions Kft. jóvoltából készült rólunk egy esettanulmány. Egy rövid írás a kezdetekről, és a szoftverhasználat tapasztalatairól.

bővebben...

 
Rátermett diákok tapasztalatszerzése
2010. szeptember 20. hétfő, 15:54

A németországi testvérváros Freiherr-vom Stein Berufskolleg Werne Technische Schule des Kreise Unna szakképző iskolájából két diák jött Ajkára kéthetes szakmai gyakorlatra.
A Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium több külföldi iskolával is kapcsolatban áll. Európai uniós Leonardo- és Comenius-projektek révén lehetővé teszi rátermett diákjai részére a tapasztalatszerzést, a külföldi szakmai gyakorlatot. Unnából a korábbi években tíz-tizenöten érkeztek, de a gazdasági világválság a németeket is elérte, s most csak két tanulóra volt lehetősége a partneriskolának. Cemal Berksoy és Tobias Gorschlüter gépésztanulók a Bánki iskola szervezésében az ajkai META-LÉRA Kft. kiválóan felszerelt szerszámkészítő műhelyében dolgoztak. Nyelvi nehézségeik nem voltak, mert a családi vállalkozás munkatársai közül többen beszélnek németül és a fiúk elmondása szerint nagyon jó kollégák voltak. A német fiúk elmondták, hogy előző években itt dolgozó társaiktól kaptak kedvet az ajkai munkához. A kiemelkedő szakmai gyakorlatok után a délutánokat városnézéssel töltötték, hétvégén diszkóban ismerkedtek a magyar lányokkal, akik elmondásuk szerint gyönyörűek. Mindketten először jártak hazánkban, és ígéretük szerint jövő nyáron turistaként is visszatérnek.


Tollár

- forrás: Ajkai Szó -

 
A 2009-es pályázat eredménye az Európai idő-ben
2009. szeptember 16. szerda, 15:24

A sikeresen lebonyolított uniós pályázatunk kapcsán felkérést kaptunk az RTL KLUB - Európai idő című műsorába. A műsor a sikeres uniós pályázatokat mutatja be, hogy ezzel is népszerűsítse az uniós források felhasználását. A felkérést örömmel fogattuk, és reméljük, hogy legalább egy kis mértékben felhívtuk a hazai vállalkozások figyelmét ezen pályázatok fontosságára.

 

 

Bővebben...